VIDEO: Sølvvinder hjemme igen

- Det har været den vildeste oplevelse nogensinde, sagde den 21-årige murerlærling Jens Peter Vestergaard, da han vendte hjem til Danmark.

1810815Skillsvelkomst.jpg

Jens Peter Vestergaard, der søndag aften vandt sølv ved Worldskills i Brasilien, vendte tirsdag hjem til Danmark - og den unge murerlærling fik en flot modtagelse, da han landede i Billund Lufthavn.

Familie, venner og kolleger var mødt op for at tage imod 21-årige Vestergaard, der nu har papir på, at han er en af verdens allerbedste unge håndværkere.

- Vi er så stolte som nogen kan være. Det er jo fantastisk at blive nummer to ved verdensmesterskaberne, sagde hans arbejdsgiver Ole Ibsen fra Balling.

Hovedpersonen selv fortalte, at han tog til Brasilien med det klare formål at vinde - og derfor i første omgang blev en smule skuffet over sølvmedaljen. Men skuffet var han bestemt ikke ved ankomsten i Billund.

- Det har været den vildeste oplevelse nogensinde. Der skal virkelig meget til for at overgå det, sagde han.

Worldskills er en slags VM for unge håndværkere, og der var i år 1200 deltagere fra hele verden.

2:06
I dag blev en en 21-årig murerlærling modtaget som en ægte helt i Billund Lufthavn af familie og kolleger. Jens Peter Vestergaard fra Skive har netop vundet sølv ved Håndværker-VM i Sao Paolo i Brasilien. I dag havde alle de ventende i lufthavnen én ting til fælles - stolthed