Video: Rekordmange til Vestas' generalforsamling

Godt 1800 utilfredse aktionærer er mødt op til Vestas' generalforsamling for at få svar fra ledelsen.

00:36 Luk video

Lige nu holder vindmølle-virksomheden Vestas generalforsamling i Aarhus. Her skal ledelsen se de mange utilfredse aktionærer i øjnene

I januar fyrede Vestas 1300 ansatte i Danmark - og kun en måned senere fremlagde virksomheden et regnskab med et minus på over 1 milliarder kroner. Det har gjort mange aktionærer utilfredse.

Forud for dagens generalforsamling har knap 3000 små aktionærer registreret sig under Dansk Aktionærforening for at stå sammen og stille de nødvendige kritiske spørgsmål ved dagens generalforsamlingen, der foregår netop nu.

Hård kritik af ledelsen

En af de mange aktionærer, som har meget på spil, er Martin Bech fra Struer. Hvis hans 80.000 aktier sælges i dag er de 4,5 millioner kroner værd. 

- De er verdens største vindmølleselskab stadigvæk, og dog er de gået voldsomt tilbage og alligevel ser de positivt på udviklingen. Hvor vi andre må sige, at de har jo været på et skråplan i meget lang tid, siger Martin Bech.

Også Dansk Aktionærforening er kritiske overfor ledelsen i Vestas, og håber på at blive hørt.

- Selskabet er alt for dårlig til at tjene penge. Selskabsledelse er et ord som ledelsen har haft svært ved at stave til. De har ikke lyttet specielt meget til ejerne, ellers var de heller ikke blevet siddende så længe. Vi ønsker i virkeligheden at sikre, at selskabet fokuserer på de rigtige ting, forklarer Charlotte Lindholm, der er direktør i Dansk Aktionærforening. 

Den afgående formand, Bent Erik Carlsen, har redegjort for at 2011 var absolut utilfredsstillende. Det var første underskud siden 2005, og der kræves derfor seriøse nedskæringer i produktionsomkostninger fremover.

På generalforsamlingen skal der vælges både ny formand - og næstformand.

I vores 18.10-udsendelse har vi seneste nyt fra generalforsamlingen.