VIDEO: Nye løveunger i Jyllands Park Zoo

Jyllands Park Zoo har fået nye beboere - tre løveunger er kommet til verden.

Tre skønne, pelsede unger er blevet født i Jyllands Park Zoo i Haunstrup. Sidste år fik dyreparken to nye, unge løvehunner, og det er en af dem, der er blevet mor for første gang.

- Vi havde selvfølgelig håbet på, at hun fik unger, men vi havde ikke forventet at de kom nu. Vores løvehan har flere gange forsøgt at parre sig, uden at der kom noget ud af det, så vi troede ikke, det ville lykkes. Men pludselig lå der tre unger en morgen, fortæller dyrepasser Janni Poulsen.

Ungerne er en han og to hunner, og ifølge dyrepasseren har de det rigtigt godt. De havde fødselsdag den 30. september og er altså en måned gammel.

- Hun er førstegangsmor, så hun har haft behov for ro i den første tid. Hun er en rigtig god mor, tager sig godt af dem, ligger meget ved dem og sørger for, at de får det samme at æde. Samtidig passer hun også meget på dem og er opmærksom på, at folk ikke kommer for tæt på dem. Hun har klaret det så flot, siger Janni Poulsen om hunløvens nye rolle.

Det er nogle år siden, parken sidst havde løveunger, og der bliver mulighed for, at de lokale kan komme forbi og se de nyfødte.

- De skulle gerne vokse op her, indtil de er gamle nok til at skulle i en anden zoo. De er her i hvert fald også næste sæson, siger Janni Poulsen.

Om de tre løveunger skal hedde Simba, Nala og Aslan melder historien ikke noget om.

Du kan se de tre nye løveunger her:

0:41