Viborg-politiker: Bjerringbro hænger i bremsen

Udviklingen i Viborg Kommune er skrævvredet mener spidskandidat

Den socialdemokratiske spidskandidat til valget i Viborg Kommune, Per Møller Jensen, mener Bjerringbro
Den socialdemokratiske spidskandidat til valget i Viborg Kommune, Per Møller Jensen, mener Bjerringbro

Viborg er en af de hastigst voksende byer i Danmark, men succesen har ikke forplantet sig til de omkringliggende byer i kommunen.

Bjerringbro, der er basen for kommunens største arbejdsplads, Grundfos, hænger i følge den socialdemokratiske spidskandidat til valget i Viborg Kommune, Per Møller Jensen, gevaldigt i bremsen.

Får et pulver 

- Byrådet har sat fire gange ti millioner kroner af til udviklingspuljer uden for Viborg by. Så kunne vi vælge at sige, at gi giver et særligt pulver til Bjerringbro, som vi er enige om trænger til et økonomisk løft.

Socialdemokratens opfordring faldt i debatten under mandagens Pop Up Valg fra Viborg Kommune, som netop blev sendt fra en af Grundfos fabrikshaller i Bjerringbro.

Venstre bud på borgmesterposten i Viborg, Ulrik Wilbek, var enig i, at Bjerringbro halter efter de øvrige byer i kommune.

- For mig handler det om et Viborg i balance. Vi skal ikke stoppe udviklingen i Viborg. Men Bjerringbro er den by vi skal være allermest opmærksom på. Udviklingen går simpelthen den forkerte vej, sagde Ulrik Wilbek og pegede bl.a. på den omfattende butiksdød i Bjerringbro.

For den nuværende konservative borgmester, Torsten Nielsen, er det vigtigt at de udviklings-penge der er til rådighed, ikke smøres ud over kommunen som et tyndt lag.

Mere power

- Jeg synes det er rigtig fint at ildsjælene i de mindre byer samler sig, og konkret peger på nogle af de ting de savner. Men de skal ikke bare have penge for pengenes skyld, det har vi simpelthen ikke økonomi til i Viborg Kommune.

Liberal Alliances Johan Winther Rasmussen ser også meget gerne, at der kommer mere "power" på udviklingen Bjerringbro.

- Jeg synes vi skal fremme samarbejdet med de udviklingsråd, der er dannet rundt om i kommunen - også her i Bjerringbro. Vi får det bedste udbytte af de midler vi har, netop ved at prioritere dem sammen med borgerne i de enkelte byer, sagde Johan Winther Rasmussen.

Børge Knudsen fra de radikale anerkender Viborg bys status som lokomotiv for kommunen, men slår samtidig til lyd for at der laves centerråd, eller små byråd i de mindre lokalsamfund.

- På den måde får vi en direkte, adgang til de stemmer der er ude omkring i kommunen. Vi kan godt se der har været et demokratisk underskud efter kommunalreformen, fordi Viborg Kommune er en stor kommune, sagde den radikale spidskandidat.

Se hele debatten fra Viborg her: 

57:35
Pop-up valg i din kommune. Debatten mellem valgets spidskandidater kan foregå i en sportshal, et indkøbscenter eller på en gågade. Se med når vi går kandidaternes holdninger efter. Denne gang fra Grundfos i Bjerringbro.