Fodboldfamilien

Fodboldfamilien: Viborg på vanskelig spillerjagt lige nu

Fodboldklubben Viborg FF kæmper med at få lukket kontrakter med nye spillere til næste sæson, der kun måske kommer til at foregå i Superligaen.

Dan Sørensen møder Jesper Fredberg, der er ny sportsdirektør i VFF.
Dan Sørensen møder Jesper Fredberg, der er ny sportsdirektør i VFF.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

Viborg FF forsøger at få lukket kontrakter med nye spillere. Men der er spillere, der kun vil spille i Superligaen, og derfor må viborgenserne vente lidt endnu med forstærkninger til næste sæson.

- Jeg kan se på den lange bane, at der bliver det Superliga. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Så hvis vi ikke rykker op i år, skal vi ikke kaste os ned i et sort hul, for Viborg FF hører hjemme i Superligaen, og der kommer vi snart.

Det er kun godt 14 dage siden, at 38-årige Jesper Fredberg satte sig i sportschef-stolen i Viborg FF. Og det er en stol, der er fyldt med store udfordringer lige nu. Især fordi Viborg efter det uafgjorte resultat ikke selv kan afgøre, om klubben skal tage den direkte oprykning fra 1. division til Superligaen.

Jesper Fredberg tror på Superligaen i nær fremtid for VFF.
Jesper Fredberg tror på Superligaen i nær fremtid for VFF.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

- Superligaen lyder bare bedre end 1. division, og det kan vi lige så godt være ærlige og sige. Og det gør, at vi skal arbejde lidt mere i øjeblikket. Vi skal have en plan A og en plan B, så vi relativt hurtigt kan justere på det hele, om det hedder det ene eller andet, siger Jesper Fredberg.

Til videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST fortæller Viborg FF-sportschefen, at de grønne naturligvis lige nu er på jagt efter nye spillere og forstærkninger til næste sæson.

- Men vi må også erkende, at det arbejde bliver besværliggjort af, at intet endnu er afklaret. Det havde været rart at kunne kalde sig Superligamandskab allerede nu, for der er spillere, der kun vil spille i Superligaen. Også nogle af dem, vi snakker med. Det må vi acceptere. Så derfor bliver vi nødt til at vente, hvis det er dem, vi vil have, understreger Jesper Fredberg.

Selv om det skulle kikse med en oprykning, er sportschefen dog fortrøstningsfuld.

- Det er heldigvis ikke alle, der siger, at de kun vil til Viborg, hvis det hedder Superligaen efter sommerferien. Der er mange, der synes, vi har et godt set up og har gang i noget godt. Så vi skal nok få et fint hold, siger den nyansatte sportschef.

Bestyrelsesmedlem sparker dommeren

Jesper Fredberg har en fortid som cheftræner i AGF, som han desværre rykkede ud med. Siden har han været teknisk direktør på Cypern og i den græske storklub Panathinaikos, før han og familien altså vendte hjem igen til dansk fodbold. Og oplevelserne under sydligere himmelstrøg var noget for sig.

- Jeg havde en scout fra Juventus på besøg på Cypern. Til sidst i kampen bliver vi snydt for et straffespark, og folk går helt amok over det. Da kampen er slut, render der en mand ind og sparker dommeren i bagdelen. Vagterne må holde ham væk, og scouten fra Juventus siger, hold da op, der er en tilskuer, der løber ind og angriber dommeren. Det er jo vanvittigt, siger han til mig. Ja, siger jeg. Det er godt nok ikke en almindelig tilskuer, det er faktisk en af vores bestyrelsesmedlemmer, fortæller Jesper Fredberg.

I videopodcasten Fodboldfamilien kan du høre ham fortælle flere anekdoter og om hans syn på Viborg FF. En fodboldfamilie, han er glad for at være blevet en del af.

30:36
Viborg FF’s nye sportschef er ikke i tvivl om, at Viborg hører hjemme i Superligaen. Men lige nu er det udfordring at være sportschef, for klubben har svært ved at lave kontrakter, før man ved, om den står på Superliga eller 1. division efter sommerferien.