Reddede ældre kvindes liv: - Vi tog en dyb vejrtrækning og gik ind i røgen og fandt hende

En hurtig udrykning og en skarp vurdering var årsagen til, at en 72-årig kvinde slap med livet i behold ved en brand den 8.juli. Indsatsen blev to politibetjente i dag hædret for.

Lars Christensen blev hædret for sit heltemod ved en brand i Struer.
Lars Christensen blev hædret for sit heltemod ved en brand i Struer.
Foto: Mark Killigren Akselsen

Få minutter efter alarmen gik stod de to politibetjente Lars Christensen og Martinus Rønn foran rækkehuset fyldt med røg på Baunekrogen i Struer. 

Familiemedlemmer til husets 72-årige beboer fortalte, at kvinden var inde i huset. 

De to betjente stod med et valg. At afvente redningsmandskabet eller gå ind og forsøge at finde kvinden i huset, der var fyldt med røg. 

De valgte det sidste. 

- Vi vurderede huset var så lille, at skulle der gå noget galt, så kunne vi nå at komme ud igen. Så det var bare en dyb vejrtrækning, og så gik vi ind. Vi var så heldige, at vi ret hurtigt fandt hende, og fik hende med ud igen, fortæller Lars Christensen, Politiassistent, Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 72-årige kvinde blev efterfølgende kørt til hospitalet. Det besøg var dog ganske kort, da hun var sluppet helt uskadt fra den alvorlige situation. 

Stolt chef

Den heltemodige indsats blev bemærket hos de to betjentes chef, Politikommisær Knud Lauridsen. Han indstillede til Rigspolitichefen, at de to skulle have en dusør for deres indsats. En indstilling landets øverste politimyndighed var enig i. 

- Jeg bliver stolt af, at jeg har to medarbejdere, der er klar til yde en ekstraordinær indsats til gavn for borgerne. Det betyder meget for mig, men også for hele politiet, at vi kan vise os på den måde, fortæller Knud Lauridsen.  

De to betjente fik hver en dusør på 2000 kroner for indsatsen. Og måske vigtigere, et fast håndtryk og et klap på skulderen fra deres chef. 

Ukendte opgaver er drivkraften

Få øjeblikke inden de to betjente blev sendt til branden i Struer anede de ikke, hvad der sekunder senere ventede dem. De handlede efter en knivskarp og lynhurtig vurdering af situationen. 

- Det er jo det, der er spændingen ved hele arbejdet. Du ved aldrig, hvad du kommer frem til. Hver gang man kommer frem, så er det et skøn. Nogle gange kan man godt bagefter tænke, sådan skulle man ikke have gjort. Den her gang valgte vi den rigtige løsning, det er jeg ikke i tvivl om, fortæller Lars Christensen. 

Man formoder branden i kvindens rækkehus opstod som følge af nogle håndklæder på et komfur. 

0:55
To betjente fra Holstebro fik i dag et hædersbevis for at have reddet en 72-årig kvinde ud af sit brændende hus.