Fanformand føler sig sikker på oprykning: - Vi skal være i Superligaen

Trods Viborg FFs dårlige start på forårssæsonen er der stor optimisme om oprykning blandt klubbens tilhængere.

Aase Tromborg, formand for fanklubben Grøn Fight, der støtter Viborg FF.
Aase Tromborg, formand for fanklubben Grøn Fight, der støtter Viborg FF.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Aase Tromborg har fulgt fodboldklubben Viborg FF siden starten af 80’erne, og gennem årene har der været både op- og nedture.

Lige nu deler Viborg FF førstepladsen i 1. division med Silkeborg, og derfor føler hun sig overbevist om, at forårssæsonen kommer til at byde på en oprykning til Superligaen.

- Det er vi sikre på. Jeg synes, vi har spillerne til det, og vi vil tro på det, siger Aase Tromborg.

- Vi skal være i Superligaen. Vi har en by, der har en størrelse til at have et Superligahold, og vi nyder at være en del af den. Det er lidt mere spændende end 1. division, det må vi trods alt sige, lyder det.

Stoltheden er stor

Aase Tromborg er formand for fangruppen Grøn Fight, som er med til at holde traditionerne i hævd i Viborg FF, der senest rykkede ud af Superligaen for to år siden.

Klubbens lange historie gør ikke selvforståelsen i Viborg mindre, fortæller hun.  

- Vi er meget stolte over vores klub fra 1896, og vi er meget stolte over, at vi ikke har fusioneret med nogen og delt det med andre.

- Vi har stoltheden over vores gamle traditionsklub. Vi følger dem igennem tykt og tyndt, siger Aase Tromborg.

Viborg i nyt nederlag

Viborg FF har fået en hård start på forårssæsonen i 1. division, som indtil videre har budt på to nederlag – senest søndag eftermiddag, hvor Hvidovre vandt 2-0 i Viborg.

Både Silkeborg og Thisted har også været i aktion. Silkeborg spillede 0-0 mod Næstved på udebane, mens Thisted tabte 3-1 til Lyngby

Vinderen af 1. division rykker direkte i Superligaen, og nummer to og tre får også chancen for at sikre sig oprykning i direkte dueller mod to af holdene fra Superligaen.

2:28