VFF glad for ny ligastruktur

Viborg FF tror, den nye Superligastruktur kan være med til at sikre klubben fodfæste i ligaen. Det skriver DR Midt og Vest.

Ole_Nielsen%2C_VFF.jpg

Sportschef i Viborg FF Ole Nielsen har længe været fortaler for en ny superligastruktur med fjorten hold. Den model blev klubberne så enige om lørdag.

- Man kan sige med det tilgodeser man rigtig mange interessenter. Både topklubberne, der gerne vil have et slutspil i toppen, og man mindsker den her nedrykningsrisiko som i hvert fald en otte til ti hold har som et spøgelse, siger Ole Nielsen, der er sportschef i VFF til DR Midt og Vest.

Ændringerne i Superligaen forventes at træde i kraft fra næste sommer, så ligaen der vil bestå af 14 hold, hvor kun en rykker ned. Derudover vil der også komme et slutspil i toppen og bunden af ligaen. Den model vil forbedre Viborg FFs muligheder for at blive i Superligaen, mener sportschefen i Viborg.

- Det er jo det der nedrykningsspøgelse, der har hængt over ikke bare Viborg, men en otte til ti klubber, der har været involveret i det her de sidste fem til syv år. Det har gjort, at det har været svært at lave langsigtede planer fordi, det har været fra sæson til sæson, siger Ole Nielsen.

Sportschefen i Viborg FF mener den nye struktur giver klubben en god mulighed for at finde fodfæste i Superligaen.