Vestjylland indtager Bornholms folkemøde

Med alt fra vestjysk mad til vestjyske borgmestre er Vestjylland stærkt repræsenterede til folkemødet på Bornholm.

2:34
Blandt de næsten 100.000 gæster forventer 10 af landsdelens 13 borgmestre at lægge vejen forbi havnen i Allinge i løbet af de næste fire dage.

- Der er lidt restprodukt fra whisky i brødet. Det er jo rigtigt vestjysk, at vi får noget ud af restproduktet. 

Sådan siger Bent Gråkjær til nogle af sine kunder i den vestjyske hotdog-bod på folkemødet. Pølseboden hedder "Æ' Streetfood" og den er sat op i Allinge Havn i forbindelse med folkemødet på Bornholm. 

Indehaveren af Westergaards Hotel i Videbæk er ikke i tvivl om, at det er det hele værd at være taget hele turen til Bornholm til det, som bliver kaldt politikernes festival. 

- Når vi har nogle produkter, som vi er glade for og stolte af, hvorfor ikke tage til folkemøde med over 100.000 besøgende og få fortalt om de produkter, vi har?, spørger han retorisk. 

Han er langt fra den eneste fra regionen, som er taget til Bornholm. 10 ud af 13 borgmestre fra Vestjylland har valgt at troppe op, deriblandt Ringkøbing-Skjerns borgmester, Iver Enevoldsen. Hans kommune har givet 250.000 kroner i støtte til Folkeskibet, som er et skib, der er sejlet fra Vestjylland til Bornholm for at promovere Vestjylland. Og de penge er godt givet ud. 

- Når vi kigger på, hvad vi betaler, og hvad vi får tilbage for det, så mener vi bestemt, at det er pengene værd, siger Iver Enevoldsen. 

Skibet har i år fokus på fødevarer fra regionen.