Venstreborgmester på Mors

Efter mange år med en rød borgmester er det nu slut på Mors.

Morsø Kommune har siden 1990 været Konservativt eller Socialdemokratisk styret. Men det er slut nu. Venstre har erobret borgmesterposten tilbage, og Hans Ejner Bertelsen skal stå i spidsen som ny borgmester.

Det nystiftede parti Demokratisk Balance, med Michael Dahlgaard i spidsen, har haft et forrygende valg. Partiet har fået hele 4 mandater, og de har derfor haft afgørende indflydelse på, at borgmesterkæden er endt om halsen på Hans Ejner Bertelsen.

Efter mange timers forhandling kunne Venstres spidskandidat Hans Ejner Bertelsen i nat klokken tomeddele, at han med støtte fra Demokratisk Balance, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, efter nytår kan kalde sig borgmester de næste fire år.

- Vi har et tilbud til Socialdemokraterne om at tiltræde i den aftale vi har lavet. Vi har tilbudt Lauge Larsen en udvalgsformandspost. Vi vil gerne vende med ham, hvilken af udvalgsformandsposterne han er mest interesseret i, og det vil vi tage med i forhandlingerne. Det skal vi nok finde en løsning på, sagde Hans Ejner Bertelsen kort efter afgørelsen tirsdag aften.

Fordelingen af de politiske poster i Morsø Kommune lyder indtil videre sådan:

Hans Ejner Bertelsen tager borgmesterposten.

Michael Dahlgaard forbliver viceborgmester og fortsætter desuden som formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget. Partier skal desuden sidde med ansvaret for Socialudvalget.

Formandsposten for Udvalget for teknik og miljø gik til Dansk Folkepartis Meiner Nørgaard.

Børne- og Ungeudvalget går til Venstre.

Uffe Korsgaard og Meiner Nørgaard bliver begge medlemmer af Økonomiudvalget.

 

Se her, hvad Hans Ejner Bertelsen sagde efter afgørelsen:

03:56 Luk video