Venstre: Milliarder skal gå til motorvej

Renoveringen af signalsystemet på de danske jernbaner er blevet flere milliarder billigere end først antaget. Vestre vil bruge én milliard af dem på en motorvejsløsning til Holstebro nord.

Motorvej_Neturalt_skilt.jpg

Banedanmark har formået at gøre renoveringen af signalsystemet på den kollektive trafik flere milliarder billigere end forventet.

Penge Venstre nu vil bruge på motorvejsprojektet ved Holstebro.

 - Jeg mener, at vi skal lave en pulje, så vi kan sikre, at motorvejen starter ved Holstebro Nord og går vest om Herning, siger gruppeformand, Kristian Jensen, Herning Nord-kredsen.

S bakker op

SF vil bruge pengene til investeringer i offentlig trafik. Men det er ikke holdningen hos det lokale socialdemokratioske folketingsmedlem.

- Jeg bakker op om, at nogle af pengene skal bruges på en motorløsning til Holstebro Nord. Men det er selvfølgelig under forudsætning af, at der bliver så mange penge i overskud, siger Anette Lind, Holstebro-kredsen (A).

Hun understreger, at det er ikke noget, der endnu har været diskuteret i den socialdemokratiske gruppe.

Billigere end forventet

Renoveringen af det nedslidte signal system på den kollektive trafik er blevet fem milliarder billigere end først antaget. Der var oprindelig budgetteret med 21,7 milliarder kroner til projektet.