Unge forskere i dyst

Nogen af de skarpeste unge hjerner fra regionen var i dag samlet til opfinder-dyst i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro. Thomas Vejle fra Skive fik succes med sin intelligente bruser.

Nogen af de skarpeste unge hjerner fra regionen var i dag samlet i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro. Her deltog de i talentkonkurrencen Unge Forskere.

Én af dem, der havde chancen for at gå videre til finalen, var 18-årige Thomas Vejle fra Skive. Han har opfundet noget, der kan få betydning for os alle sammen. Han har nemlig opfundet en intelligent bruser, der skåner miljøet.

- En person bruger i gennemsnit 35 liter varmt vand, når de tager et bad, forklarer Thomas Vejle fra Skive.

Vil halvere vandforbruget

Men dét er et problem, fordi der ikke er nok energi i verden til at kunne varme nok vand til at alle, kan bruge 35 liter varmt vand ved ét bad.

- Bruseren tilpasser sig dit personlige behov, så den doserer vandmængderne, så man kan spare halvdelen af det varme vand, siger den unge opfinder om hans opfindelse, der bærer navnet Eco Shower.

Og den ide syntes dommerne SÅ godt om, at han og hans intelligente bruser nu er gået videre i konkurrencen.

Thomas Vejle skal nu til København for at deltage i finalen i slutningen af april.

Nogen af de skarpeste unge hjerner fra regionen var i dag samlet i Videnskabernes Hus i Bjerringbro. Her deltog de i talentkonkurrencen Unge Forskere