Udfordrer til formandspost i Region Midtjylland trækker sig

Claus Kjeldsen mangler opbakning fra det socialdemokratiske bagland

Claus Kjeldsen
Foto: Socialdemokraterne Skiveegnen

Knap tre uger efter han meldte sig ind i kampen om at overtage formandsposten i Region Midjylland, trækker den 50-årige socialdemokrat Claus Kjeldsen fra Skive nu sit kandidatur.

I en pressemeddelelse begrunder Claus Kjeldsen sin overraskende beslutning på følgende måde:

"Da jeg fornemmer, at der ikke er den fornødne opbakning fra mit politiske bagland i Region Midtjylland til mit kandidatur som spidskandidat, trækker jeg mig".

Claus Kjeldsen oplyser, at han har informeret sin kredsformand i Skive om beslutningen. Desuden er formanden for den socialdemokratiske regionsbestyrelse orienteret.

Claus Kjeldsen blev i 2013 valgt som regionsrådsmedlem for socialdemokratiet, og proklamerede midt i januar at han ville stille op som modkandidat til partiets favorit til at overtage formandsposten i regionen, Anders Kühnau fra Horsens.

Den nuværende, og mangeårige regionsrådsformand, Bent Hansen, har netop peget på Anders Kühnau, som sin afløser på posten.

Den forholdsvis ukendte Claus Kjeldsen, blev af samme årsag spået få chancer i den forestående valgkamp.  

Nu har det 50-årige regionsrådsmedlem så trukket sig som spidskandidat, og opfordrer sine partikolleger til at se fremad:

"Jeg vil opfordre til at vi står sammen og bakker op om Anders Kühnau, der i mine øje kan blive en glimrende formand for regionsrådet", lyder det i pressemeddelelsen fra skibonitten.

Claus Kjeldsen stiller sig dog fortsat til rådighed som kandidat til regionsrådet, hvis medlemmerne i Skive ønsker det.