60-årig svensker tiltalt: Truede Støjberg på livet

En 60-årig svensk mand er tiltalt for at true Inger Støjberg på livet. Manden er tiltalt for flere forhold.

- Du Inger Støjberg og dit kriminelle gang fortjener bare at dø. Sådan skriver en 60.årig herboende svensker, der nu er tiltalt for trusler.
- Du Inger Støjberg og dit kriminelle gang fortjener bare at dø. Sådan skriver en 60.årig herboende svensker, der nu er tiltalt for trusler.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

En svensk mand med bopæl i København er blevet tiltalt trusler på livet mod Inger Støjberg og for at forsøge at true den tidligere Udlændinge- og Integrationsminister og Lars Løkke Rasmussen til at fjerne grænsekontrollen til Sverige, det skriver Ekstra Bladet i torsdagen udgave af papiravisen.     

- Og, Inger Støjberg, jeg skal PERSONLIGT se til at du får sejle ned ad åen i en brændende kiste. Sådan lød en af flere beskeder til den tidligere integrationsminister. 

Manden, der ifølge anklagen også har forsøgt at opsøge Lars Løkke Rasmussen på hans hjemmeadresse.

Sjælden paragraf

Politiet har tiltalt manden efter en sjældent brugt paragraf. Straffelovens §113 rummer plads til 16 års fængsel, hvis en person truer eller udøver vold for at få en minister eller Folketinget til at ændre en beslutning. 

Ifølge anklagen vurderes manden at være sindslidende, og politiet kræver derfor ikke den strenge fængselsstraf taget i brug, men i stedet en behandlingsdom.  

2:22
Det er ikke alene ministre, der er udsat for trusler: Kommunalpolitikere oplever i stor stil chikane og trusler fra borgerne, viser en ny undersøgelse fra Djøf. Hver tredje er blevet udsat for voldstrusler eller hærværk i forbindelse med deres job som kommunalpolitiker.