Trefor Blue-Water overlegne ved Grand Prix Herning

Herning-holdet Trefor Blue-Water gjorde i dag rent bord ved Danmarks hårdeste endagscykelløb på hjemmebane.

186 kilometer cykling, hvoraf 30 af dem var på grusvej - det var, hvad der ventede rytterne under Grand Prix Herning, som blev skudt i gang lørdag. Løbets mest dominerende hold var de lokale ryttere fra Herning-holdet Team Trefor-Blue Water.

Det danske hold med blandt andet Sebastian Lander og Alex Rasmussen kæmpede om placeringerne ved løbets afslutning og de blev henholdsvis treer og firer i løbet. Holdet var dermed mest dominerende, og satte sig på de fire første pladser. Alexander Kamp og Mads Würtz Schmidt fra Team ColoQuick tog de næste placeringer og Trefor-Blue Water rundede det hele af, da Mark Sehested og Daniel Foder også endte med at tage syvende- og ottendepladsen.

Grand Prix Herning, med tilnavnet 'En forårsdag på heden', er stærkt inspireret af brostensløbet Paris-Roubaix. Ruten er på godt 200 kilometer, og den byder på både landevej, markvej og grusvej. Vinderen af løbet blev Asbjørn Kragh Andersen fra Trefor Blue Water, og tre af hans holdkammerater fulgte på de næste pladser.

den lange rute førte feltet nordpå til Sinding, hvor den første af flere grusveje ramte feltet. Herefter kører rytterne mod Vildbjerg og vestpå over Trehøje Bakken, Videbæk. Troldhede, Kibæk, Skarrild og mod Brande, hvor rutens mest berygtede grusvej "Den Gyldne Middelvej" ventede på rytterne. Efter Brande kørte feltet nordpå mod Herning, inden ruten gik østpå mod Hauge, nord om Gjellerup for til sidst at ende på Herning Torv klokken 15.30.

Næste afdeling af Post Cuppen køres 30. maj i Nakskov, hvor den står på enkeltstart.