Tre danske soldater såret i Afghanistan

En vejsidebombe har såret tre danske soldater i Afghanistan, men alle er uden for livsfare, oplyser HOK. /ritzau/

Tre danske soldater fra et minerydningshold blev såret i Afghanistan, da en vejsidebombe eksploderede tæt på deres køretøj torsdag.Ingen er i livsfare, og soldaterne har selv ringet hjem til deres familier, oplyser Hærens Operative Kommando, HOK.

På felthospital

De tre soldater kørte cirka 20 kilometer syd for Gereshk, da deres pansrede køretøj blev ramt af en improviseret sprængladning, der var placeret i et køretøj.Soldaterne blev fløjet væk med helikopter til Camp Bastion, hvor de blev behandlet på felthospitalet.

Udsendt fra Skive

Alle tre soldater har det efter omstændighederne godt. De var udsendt fra Ingeniørregimentet i Skive på et dansk minerydningshold. De var udsendt på hold 16 i Afghanistan.

43 dræbte danske soldater

Regeringen besluttede sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance i marts, at Danmark fra august 2013 ikke længere skulle have infanterikompagnier med kampsoldater i Afghanistan.I alt er 43 danske soldater blevet dræbt i den knap 10 år lange konflikt.Den danske indsats i Afghanistan har indtil videre kostet over 13 milliarder kroner.