Transportmesse i stor fremgang

Stor fremgang for transportbranchens messe i MCH Messecenter Herning, Transport 2015. 19.000 besøgende har allerede lagt vejen forbi. Og det er næsten en fjerdedel flere end forventet.

Transportmesse1_0.jpg

I disse dage løber en stor messe atter af stablen i MCH Messecenter Herning. Transport 2015 er en fagmesse for alle med rødder i transportbranchen.

Og igen i år er messen et sandt tilløbsstykke. Hos arrangørerne havde man forventet omkring 15.000 besøgende i løbet af messens fire dage.

- Men allerede lørdag nåede tallet over 18.000, og søndag nærmer vi os nu 20.000 besøgende. Det er en meget markant og overraskende fremgang, fortæller projektleder Betina Engholm.

Samler branchen på tværs af faggrænser

Transport blev lanceret i 1988 med den nuværende administrerende direktør for MCH, Georg Sørensen, som projektleder. Målet var at skabe transportbranchens mødested i Herning. Siden da har flere end 430.000 professionelle fagfolk fra transportbranchen lagt vejen forbi MCH Messecenter Herning.

I 2013 lå det samlede besøgstal lige under 13.000. Successen i år skyldes blandet andet, at det er lykkedes at samle hele branchen på tværs af faggrænser.

- Messen her viser med al tydelighed, hvor stærk transportbranchen er. Vi har været igennem en rigtig svær tid, men transportbranchen er gået forrest og har kæmpet for arbejdspladser, fordi I har vist, hvad det vil sige, at man kæmper, og hvad man kæmper for, sagde transportminister Magnus Heunicke i sin åbningstale på messens første dag.

Udstillere jubler

I alt er der 247 udstillere repræsenteret på messen. Blandt andet lastbilimportørerne fra Volvo, Renault og Mercedes har haft en rigtig god messe:

- Det er gået over al forventning, og vi kan virkelig mærke, at interessen er stor i år, siger salgsassistent bed Ejner Hessel, der forhandler Mercedes i Brande, og understreger, at det er tiltrængt med et positivt holdningsskifte i branchen.

Ejner Hessel har landet fire nye handler og et langt større antal nye kontakter.