Tican: Fjerritslev indstillet til lukning

Ticans bestyrelse og ledelse har på et bestyrelsesmøde torsdag aften besluttet at indstille Fjerritslev-afdelingen til lukning (Arkivfoto).

tican.jpg

Tican indstiller produktionsvirksomheden i Fjerritslev til lukning. Den primære årsag til denne beslutning er den manglende adgang til det russiske marked. Det skriver Tican i dag i en pressemeddelelse.

Årsagen er Ruslands importforbud

Tican udbener cirka 55.000 forender om ugen på afdelingen, men siden Rusland lukkede for import af svinekød fra EU i slutningen af januar, har det vist sig umuligt at skabe en konkurrencedygtig produktion af de produkter, som Fjerritslev afdelingen er specialiseret i, forklarer virksomheden.

Samtidig er udsigterne til en genåbning af Rusland inden for rimelig tid meget dystre.

Går i dialog med medarbejderne

Afdelingen i Fjerritslev beskæftiger cirka 160 medarbejdere, og de næste tre uger vil virksomheden gå i dialog med medarbejderne. Håbet er at få medarbejdernes hjælp til at finde løsninger, der kan redde afdelingen.

- Vi har forsøgt at vende hver en sten og udvist tålmodighed, men vi ser desværre ingen muligheder for at skabe en rentabel produktion i Fjerritslev. Det er en meget tung beslutning at indstille afdelingen til lukning, men desværre nødvendigt, udtaler den administrerende direktør, Ove Thejls, i pressemeddelelsen.