Thy-fabrik klar til nyt eksporteventyr

En maskinfabrik fra Thisted har så stor succes med at eksportere deres maskiner til metalindustrien, at de nu må udvide fabrikken med 50 procent. (arkivfoto)

Det går rigtig godt for Thisted-virksomheden Akea Automation. Så godt, at virksomheden nu må udvide fra 22 til 32 ansatte, mens fabrikken skal udvides med 50 procent. Det skriver DR.

Virksomheden har især stor succes med at eksportere store produktionsmaskiner til underleverandører i Sydtyskland.

- Det går rigtig godt for tiden. Vi har tre større kontrakter i gang hos en byggevirksomhed og hos underleverandører til automobilindustrien, forklarer Jan Kloster Pedersen, der er virksomhedens direktør, til DR.

De sydtyske ordrer står for 20-30 procent af den udvidelse, Akea Automation nu sætter igang, og Jan Kloster Pedersen mener, at det især er virksomhedens fleksibilitet, der gør den populær i det sydtyske.

- Det, som de lægger vægt på, er vores evne til at tilpasse løsninger til netop deres behov. Der synes de, at vi er meget nemmere at arbejde sammen med end vores tyske kolleger, siger han.

På rette vej

Mange danske virksomheder kigger alene til Nordtyskland, når de eksporterer. Men det er en fejl.

Det viser en ny analyse fra Dansk Metal.

- Den danske industri står med et særdeles stort uudnyttet eksportpotentiale i Sydtyskland. Det betyder, at vi faktisk kan gå ud og høste 30.000 industri-job ved at eksportere mere til ikke mindst Sydtyskland.

Det forklarer cheføkonom i Dansk Metal, Allan Lyngsø Madsen, til DR.