Thisted-træner: Vi er bare nogle bønder

Thisteds nye træner kigger kun op og ikke nedad i tabellen. Holdets fordel kan blive, at de andre hold synes, at TFC er irriterende at spille imod.

Cheftræneren i Thisted FC, Bo Thomsen.
Cheftræneren i Thisted FC, Bo Thomsen.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

- Så længe, vi har det indenfor afstand, så er det på ingen måder utopisk at tale om, at vi kan spille med om oprykningspladserne til Superligaen.

Humøret og troen fejler ingenting hos Thisted FC’s cheftræner Bo Thomsen. Hans mål er, at holdet i hans debutsæson skal ende i den bedste halvdel i fodboldens 1. division. Og kan det blive til mere end det, tager han gerne imod.

- Efter vores seneste point ude mod HB Køge sagde folk til mig, at vi nu har seks points ned til stregen. Hvad for en streg, siger jeg bare. Jeg kigger ikke ned. Nej jeg kigger op. Og vi har altså kun tre points op til playoffpladserne, understreger 37-årige Bo Thomsen overfor videopodcasten, Fodboldfamilien, fra TV MIDTVEST.

Blev først vraget af Thisted

Før sæsonen blev han hentet fra Holstebro Boldklub, og det er til dato det suverænt største job, som den unge træner har haft. Ved siden af jobbet har han beholdt sit lærerjob på Idrætsefterskolen Lægården i Holstebro.

- Jeg var jo ikke Thisteds førstevalg. Faktisk blev jeg undervejs i samtalerne vraget, og pludselig kom jeg ind i varmen igen, fordi én af deres favoritkandidater sprang fra.  Jobbet som fodboldtræner er usikkert. Man kan blive fyret efter få måneder, og det kan min familie ikke leve med. Vi har et hus og et par biler, som ikke betaler sig selv. Jeg har det bedst med også at have det her job, som jeg nu har haft i 14 år, fortæller Bo Thomsen, der heller ikke på stående fod ville sige ja til et fuldtidsjob som Superligatræner, hvis muligheden dukkede op.

- Jeg skulle i hvert fald have lov til at overveje det grundigt, før jeg eventuelt ville sige ja. Det er ikke sådan, at det er den altoverskyggende drøm for mig. Lige nu går det godt i Thisted, og det er jeg glad for.

Vi er en træls modstander

Den fine pointhøst i efteråret kommer ikke bag på ham. Thisted FC er det hold, der har lidt næstfærreste nederlag i efterårssæsonen. Kun Viborg har færre nederlag.

- De andre hold synes, vi er nogle bønder. De synes, vi er pisseirriterende at spille imod. Folk hader os. De synes, vi er en træls modstander. Og lad dem endelig bare synes det. Det er vi måske også. Men det er en fordel for os, at der er mange, der ikke ser os for noget. Når vi spiller uafgjort mod de andre, har de det som om, at de har tabt. Fordi de har sat point til mod Thisted, siger Bo Thomsen.

 Thisted FC spiller søndag klokken 13.45 hjemme mod Fremad Amager.

Se og hør her videopodcasten Fodboldfamilien med Bo Thomsen:

28:48