Thisted: Pædagogstrejke slut!

Efter politikernes nyeste udmelding om at redde flere af de ellers truede pædagogstillinger i Thisted Kommune, går pædagogerne tilbage i arbejde fra mandag morgen.

Mandag morgen kan forældre igen få deres børn passet i daginstitutionerne i Thisted Kommune. Det ligger fast efter et møde mellem de strejkende pædagoger og politikerne i kommunen.

Vil frede 18-20 stillinger

Her meldte et flertal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti nemlig ud, at man ved hjælp af nyfundne millioner i kommunens budget kan fredde 18-20 af de stillinger, der ellers var varslet nedlagt.

- Det synes vi selvfølgelig er rigtig dejligt, men vi havde bestemt ikke set det komme. Det ville vi gerne have vidst inden strejken, forklarer pædagogernes talsmand, Ulla Kiefer Jensen.

Lille plaster på såret

Hun understreger dog, at en besparelse på 16 procent på dagtilbudsområdet stadigvæk anses som helt uacceptabel. Og derfor er dagens udmelding kun et lille plaster på såret.

- Der blev sagt på mødet, at det her kunne ses som et udtryk for brandslukning, og det er jeg helt enig i. Det her lader til at være et spørgsmål om, at man gerne har ville gøre op med den første fejl, der blev begået, da man vedtog budgettet, og jeg synes stadigvæk, at der er mange, der har sovet i timen, lyder det fra Ulla Kiefer Jensen.

Forældreblokader kan være på vej

Mandag morgen står pædagogerne klar til at passe børn. Men det er endnu uvist om forældrene vil forhindre dem i at gå på arbejde.

- Det er fuldstændig op til forældrene. De har støttet rigtig meget op om den her sag, og de har jo også deres egen sag at kæmpe for, så jeg har da hørt, at der kan være forældreblokader under opsejling.

Pædagogerne i Thisted Kommune kæmper da også videre for deres sag og med at få deres budskab ud.

- Det vigtigste budskab for os er, at det er helt grotesk at man skærer så meget ind til benet - ja, jeg vil sige helt ind til marven - så normeringerne blive helt uacceptable. Det er grotesk, og det rammer vores børn, siger hun.