Tankeløst: Buschauffør afviste børn

En buschauffør fra Herning Turist har dummet sig gevaldigt. For nylig afviste han to børn på Viborg Rutebilstation, så de ikke kunne komme hjem.

150207Bus.jpg

To Videbæk-børn på 10 og 12 år fik sig for nylig noget af en forskrækkelse. En buschauffør fra Herning Turist nægtede dem fejlagtigt at køre med.

- Jeg har svært ved at se, man kan være buschauffør og have med kunder at gøre, når man er så tankeløs, siger Mette Julbo, der er vicedirektør i Midttrafik, om episoden.

Børnene var på vej hjem fra faderen i Randers til moderen i Videbæk. I bus 928X mellem Randers og Viborg fik børnene stemplet klippekortet med rigtig dato, men forkert klokkeslæt, fordi bussens kortstempler var indstillet forkert. Det resulterede i, at chaufføren i bus 53 mellem Viborg og Herning, afviste børnene på Viborg Rutebilstationen og sendte dem ud igen, fordi de ikke havde penge til en ny billet.

- Vi betragter det her med stor alvor, og vi forventer, de (Herning Turist red.) finder en passende sanktion over for chaufføren. Vi vil selvfølgelig igen indskærpe over for alle chauffører, at man ikke gør det her - man sætter aldrig nogensinde børn af bussen, fortæller Mette Julbo.

Midttrafik har undskyldt episoden over for familien.

1:54
To børn blev nægtet adgang til en bus i Viborg, fordi deres billet var blevet fejlstemplet. Midttrafik mener, chaufføren handlede helt forkert.