Syv heste døde efter trafikulykke

En stor flok heste løb onsdag aften ud på Tarmvej mellem Hemmet og Vostrup. Fire heste døde efter sammenstødet med en firehjulstrækker. Tre er efterfølgende aflivet.

Da en firehjulstrækker onsdag aften kom kørende ad Tarmvej, kom en flok heste pludselig løbende ud på kørebanen. Bilen kunne ikke undgå hestene, og sammenstødet kostede fire heste livet, mens en dyrlæge, der blev kaldt til stedet, aflivede en femte. Yderligere to heste blev efterfølgende skudt af en jæger, der blev tilkaldt for at hjælpe dyrlægen, der ikke kunne komme tæt på dyrene.

Der kan have været op mod 30 heste i den flok, der nu løber rundt på uindhegnede marker i området. Ifølge politiet er der tale om en flok vilde heste, der normalt går og græsser på Skjern Enge.

- Vi er på en årstid, hvor dyr oftere slipper ud af indhegninger måske på grund af tykkere pels, der kan modstå det elektriske hegn, fortæller vagtchef Gert Høeg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Tarmvej spærret

Tarmvej var helt spærret en stor del af aftenen, da de døde heste lå ud over vejen. Politiet forsøgte at sikre, at resten af flokken ikke igen løb ud på vejene og opfordrede folk til at færdes med forsigtighed i området.

Slap uskadt fra ulykken

Ifølge politiets vagtleder har den uskadte, 27-årige fører af firehjulstrækkeren været heldig med, at han kørte i så robust en bil.

- De der store dyr vejer jo 6-700 kg, og når man påkører noget i den størrelse, der vejer nærmest det samme som en almindelig personbil, så er det selvfølgelig voldsomt, siger Gert Høeg.

Hestene har en privat ejer, men er altså brugt til at afgræsse statens areal i Skjern Enge.