Superligaen skrumper: Godt for 1. division

Superligaen går fra 14 til 12 hold i 2020/2021, men det er gode nyheder for økonomien i 1. division.

20170731-212910-l_35mb.jpg
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Fra sæsonen 2020/2021 barberes antallet af klubber i den bedste danske fodboldrække ned til 12 hold, som det tidligere har været tilfældet.

I den nye struktur vil der komme et top 6 mesterskabsspil, som det har været de seneste to sæsoner.

Nummer syv-12 i Superligaen mødes ude og hjemme i et kvalifikationsspil, hvor de to nederste rykker ned, mens vinderen møder nummer tre, fire eller fem fra mesterskabsspillet om den sidste plads i Europa.

- Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse på dansk fodbolds fremtid, siger direktøren i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

- Klubberne har så at sige "taget klubtrøjen af" og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set.

Derudover er de danske ligaklubber blevet enige om at sikre alle medierettigheder og øvrige fælles rettigheder frem til 2031.

- Jeg synes, det er godt, man har fundet en model, som alle solidarisk forpligter sig til over en lang årrække, så vi ved, at vi har en national liga, hvor alle er med og hvor alle får en berettiget procentdel af den samlede pulje, siger manager i Silkeborg IF, Peter Sørensen, til TV MIDTVEST.

Styrket økonomi i 1. division

Den nye aftale betyder, at de største hold, som flest vil se i TV, kommer til at få flere penge. Det betyder dog også, at der vil gå en større sum penge til ”elevator-hold”, som jævnligt rykker op eller ned.

Derudover kommer der også flere penge til 1. division.

- Så man er gået fra at have 14 hold til 12 hold i Superligaen, men man er gået til at have 18 hold, som kan have en pæn, stabil fodboldforretning på et pænt niveau, siger manager i Silkeborg IF, Peter Sørensen til TV MIDTVEST.

Det kommer ifølge Silkeborg-manageren til at have en gavnlig effekt på niveauet.

Jeg synes også, det er stort, at man kan løfte 1. division fra at være en division, der for mange er uinteressant til at være en division, hvor der er gode hold med gode faciliteter, som vil præge den bedste del, siger han til TV MIDTVEST.

Aftalen mangler fortsat at blive vedtaget af Divisionsforeningens bestyrelse for at være helt på plads.