Succes med webbutik

Mandag besøgte finansminister Bjarne Corydon web-firmaet billig-arbejdstøj.dk i Spjald. Målet var at vise ministeren, at selv de mindste virksomheder kan have det største vækstpotentiale.

Web-firmaet Billig-arbejdstøj.dk startede for tre år siden. Dengang var der én medarbejder, nemlig indehaveren selv. I dag er der seks. Sidste år var omsætningen på 8 millioner kroner, men i år regner firmaet med en omsætning på 11 mio. kr.

- Måske skal vi holde op med at kalde det udkantsdanmark, fordi her er jo en kvik mand, der har vendt noget, som nogen anser for at være en ulempe til at være en fordel og brugt ny teknologi og lavet vækst, siger finansminister Bjarne Corydon.

Det går så godt for internetfirmaet, at lageret snart skal udvides, og her har udkantsdanmark en klar fordel. Havde firmaet ligget i København Nordvest ville prisen pr. m2 være godt fire gange højere. I Århus-bydelen Viby er kvadratmeterprisen næsten seks gange så høj som i Spjald.

- Det gør det meget nemmere, at man ikke skal lægge huslejen ind i priserne. Hvis man sammenligner med arbejdstøj i en butik i København, så skal de have noget lokaleleje. På den måde kan vi godt konkurrere med priserne. Især i København, siger Tommy Søndergaard, der er indehaver af webbutikken billig-arbejdstøj.dk.

Se et indslag om webbutikken:

03:34 Luk video