Succes for lille bank i Borbjerg

Mens flere af de større banker lider, strømmer kunderne til den lille Sparekasse i Borbjerg ved Holstebro. Her driver de nemlig bank, som i gamle dage - med en blanding af sund fornuft og tid til kunderne

130306BorbjergSparekasse.jpg

I det seneste år har Borbjerg Sparekasse fået over 150 nye kunder. Det har fået bankens overskud til at vokse fra under 1 million kroner før skat i 2011 til 6 millioner kroner før skat i 2012.

Ifølge direktøren skal forklaringen bag bankens succes findes i, at banken er "konservativ".

- Før finanskrisen var der mange institutter, der brugte masser af tid på at opfordre folk til at belåne deres friværdi, og bruge pengene på at investere. Og så er det desværre gået sådan for nogle, at pengene er sat til. Sådan noget husker kunderne. Det har vi afholdt os fra, fortæller Mogen Christensen, direktør for Borbjerg Sparekasse.

Stadig lokal

I løbet af bare ét år er flere af de lokale pengeinstitutter i Midt- og Vestjylland blevet mindre lokale.

Sparekassen Limfjorden er blevet til Sparekassen Vendsyssel. Sparbank er blevet til Spar Nord med hovedsæde i Ålborg. Vinderup Bank er blevet til Salling Bank. Og Spar Salling til Jyske Sparekasse med Hovedsæde i Grindsted.

Borbjerg Sparekasse har stadig hovedsæde og eneste afdeling - i Borbjerg. Og det er blandt andet derfor, at malermester Lillian Nielsen har skiftet fra Vinderup Bank til Borbjerg Sparekasse.

- Du kender alle de ansatte. Du har den samme person, du går hen til. Det synes jeg er dejligt, fortæller hun.