Stort fiskerimøde: Regler skal give mening

Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen mødes torsdag med de danske erhvervsfiskere på en stor konference i Aalborg. Hun vil rydde op i reglerne på området, men de vestjyske fiskere er skeptiske. De vil have handling bag ordene.

Fiskekutter ved kaj_0.jpg

Alle danske erhvervsfiskere inviteres i dag til at samarbejde med Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen om at reducere unødige regler. 

Ministeren mødes med erhvervet til et debatarrangement i Aalborg, som Danmarks Fiskeriforening (DFPO) og Danish Seafood Association (DSA) har arrangeret.

- Der er brug for at rydde op i reglerne, og Danmark skal ikke gå længere i reguleringen, end det er nødvendigt. Fiskeri er meget vigtigt, og EU-lovgivningen og den nationale lovgivning på fiskeriområdet er ganske omfattende. Jeg vil hjælpe fiskerne og fjerne overflødige, nationale regler, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Invitationen tager formand for Danmarks Fiskeriforenings Kreds Vest Kurt Madsen imod med Kyshånd.- Det lyder godt med en forenkling, men det er nemmere sagt end gjort. Reglerne bliver så komplicerede, at de er svære at forstå - både for os og for den menige fisker, siger han til TV MIDTVEST.

Den lokale fiskeriformand går til dialogen med et ønske om at forenklingen skal lykkes, men også en protion Vestjysk forbeholdenhed. Det er nemlig ikke første gang, at en minister har forsøgt at gøre reglerne mere tilgængelige.

- Sidste gang ministeriet to reglerne op til revision blev vejledningerne nærmest længere, end de var før. Når man sådan begynder at diskutere, har det hele en tendens til at blive endnu mere detaljeret. Det er en faldgrube, som jeg håber, embedsværket er opmærksom på i denne omgang, uddyber Kurt Madsen. 

Efter dagens konference vil NaturErhvervsstyrelsen invitere erhvervet til drøftelser med henblik på at gennemgå reglerne på området.