Store huller god forretning

Huller efter grusgravning bliver søer med attraktive byggegrunde i Herning.

soer_hernin_g.jpg

Herning kommune sætter nu syv parcelhusgrunde til salg i første række ved den nye Holing Sø. Grundene er mellem 900 og 1200 kvadratmeter og koster mellem 1,2 og 2,3 millioner kroner.

- Det bliver Hernings nye guldkyst. De bliver super attraktive, siger Johs Poulsen, radikal formand for Kultur og Fritid i Herning Kommune. 

Laver selv søer

Det er blot det seneste eksempel på, at grusgravning og store huller er blevet en givtig forretning for Herning Kommune.

Når der skal graves grus til motorvejsbyggeri efterlader det nogle enorme huller i landskabet. I Herning bliver hullerne fyldt med vand, og vupti så er der en sø med attraktive grunde rundt om.

På den måde er der opstået otte nye søer i Herning i løbet af de seneste 10 år.

- Når vi alligevel skulle bruge jorden til at bygge vejene, at så var det fornuftigt at slå de her to fluer med et smæk. Så ja, hvis man ikke har søer, så må man lave dem, siger Johs Poulsen, radikal formand for Kultur og Fritid i Herning Kommune. 

Vandudsigt på heden

Og selv om de er ved at vende sig til vandudsigt inde midt på heden i Herning, så forventer ejendomsmægler Niels Kofoed, at der bliver kamp om de nye byggegrunde.

- Vi ligger jo inde midt i Danmark, og vi har jo ikke ret meget vand. For eksempel Fulgsang Sø er vi jo blevet rigtigt, rigtigt glade ved. Vi vidste ikke, hvad vi manglede, før vi fik den. Og nu kan vi ikke undvære den, siger ejendomsmægler Niels Kofoed, EDC i Herning.

Den nye Holing Sø er i dag 9 hektar. Der er mulighed for at udvide den til hele 45 hektar. 

2:01
Herning Kommune sætter syv parcelhusgrunde til salg ved en ny sø. Pris: Mellem 1,2 og 2,3 millioner.