Stor brand i møbelfabrik: Beredskabsstyrelsen indsat for at hjælpe

Nordvestjyllands Brandvæsen får lige nu hjælp af Beredskabsstyrelsen for at slukke en brand i Roslev.

Brandmænd fra hele området knokler liger nu med at få slukket en større brand i en industribygning i Roslev.

Klokken 8.24 kom meldingen ind om branden, som har vist sig at være så stor, at hele mandskabet fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Durup, Skive, Balling og Nykøbing er blevet indsat.

Desuden har Beredskabsstyrelsen Nordjylland sendt 14 mand med autosprøjte, tankvogn, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor afsted for at hjælpe med slukningsarbejdet.

- Vi har rigtig travlt. Det er en rimelig stor brand, siger indsatsleder fra Nordvestjyllands Brandvæsen, Jan Nygaard Christensen.

Slukningsarbejdet er i gang.
Slukningsarbejdet er i gang.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Han forklarer, at branden er startet i en lagerbygning mellem møbelfabrikken Aage Østergaard Møbelindustri og Wiking Gulve, der producerer trægulve. Brandvæsenet forsøger at forhindre branden i at sprede sig videre ud til siderne og skade resten af bygningen.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser på Twitter kort før klokken 12, at branden nu er under kontrol, og at der ikke er drevet farlig røg ind over de nærliggende huse. Dog er Viumvej (rute 591) fra Brovej og ind mod Roslev delvist afspærret på grund af slukningsarbejdet.

Årsagen til branden er på nuværende tidspunkt ukendt.

Bygningen har lidt stor skade.
Bygningen har lidt stor skade.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST