Gallapremiere på ny julefilm: Stjerneskuespillere var på den røde løber i Viborg

Torsdag blev der holdt gallapremiere for den nye julefilm, Julemandens Datter, i Viborg.

Fra venstre: Martin Buch (julemanden), Ella Testa Kusk (julemandens datter), Mia Lyhne (julemandens kone) og Peter Sejer Winthe (Albert).
Fra venstre: Martin Buch (julemanden), Ella Testa Kusk (julemandens datter), Mia Lyhne (julemandens kone) og Peter Sejer Winthe (Albert).
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Den røde løber var rullet ud foran biografen i Viborg torsdag eftermiddag til gallapremieren af den helt nye julefilm, Julemandens Datter, som er optaget i og omkring Viborg.

Her var skuespillere som Martin Buch og Mia Lyhne, der spiller henholdsvis julemanden og julemandens kone, mødt op for at følge den første visning af filmen.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at se den endelige film. Jeg har set lidt, men ikke i en biograf og slet ikke helt færdig, sagde Martin Buch, da TV MIDTVEST fangede ham inden premieren.

Også 11-årige Ella Testa Kusk, der gør sig i rollen som julemandens datter, var spændt.

- Jeg glæder mig for vildt. Jeg kan slet ikke vente. Jeg glæder mig bare til det hele. Det er så overvældende, og jeg er så glad.

Hovedrolleindehaverne på den røde løber i Viborg. 
Hovedrolleindehaverne på den røde løber i Viborg. 

Mia Lyhne: Ikke klar over Viborg var så smuk

For præcis et år siden rykkede filmhold og skuespillere til Viborg for at starte optagelserne til julefilmen.

Og det var en god oplevelse at lave filmen i domkirkebyen, fortæller Mia Lyhne.

- Jeg kan godt lide at komme væk fra de gængse rammer. Jeg vidste ikke så meget om Viborg på forhånd, og jeg var faktisk ikke klar over, at der er så meget smuk natur rundt omkring, siger hun.

Martin Buch bakker op:

- Det har været super dejligt. Viborg er en hyggelig og skøn by. Jeg har været her mange gange før, men det var dejligt at være her over et længere stræk. Alle har været så søde ved os, fortæller han.

Filmen er den anden af sin slags på bare tre år. Sidst var det Lars Hjortshøj, som var i byen for at optage ’Emma og Julemanden’, der var en fortsættelse af flere julekalendere på TV 2.  

Viborg Kommune har skudt 2,2 millioner kroner i filmprojektet.

5:13
Viborg er endnu engang på vej på de store lærreder med filmen 'Julemandens Datter'