Stadionudbud mistænkes for aftalt spil

Eksperter mener ifølge Jyllands-Posten, at en del af udbud bør gå om. Silkeborgs borgmester afviser al snak om urent trav.

Konkurrencen om et rådgiverhonorar på 7 millioner kroner i forbindelse med byggeriet af det nye superligastadion i Silkeborg bør gå helt om. Det mener to jurister og en økonom, efter at fire ud af fem tilbudsgivere har trukket sig, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Bygherrerne på projektet er Silkeborg Kommune og Silkeborg IF Invest A/S (SIF), og konkurrencefasen igennem har beskyldningerne om inhabilitet svirret.  

Ifølge kritikerne har det femte hold i konkurrencen - bestående af Årstiderne Arkitekter (ÅA) og ingeniørfirmaet Søren Jensen (SJ), der begge har adresse i Papirfabrikken i Silkeborg, som SIF er medejer af, urimelige fordele. Det viser materiale fra konkurrencefasen, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Silkeborgs borgmester Steen Vindum afviser over for avisen enhver mistanke om urent trav.

- Jeg vil ikke afvise, at jeg kunne få en mistanke om, at det var aftalt på forhånd, hvis jeg sad udenfor. Men jeg kan totalt afvise, at det er tilfældet. Jeg ved, at vi overholder loven, siger Steen Vindum.