Spruttyv anholdt ved grænsen: Havde stjålet fra flere butikker

En rumænsk butiktyv er blevet anholdt ved grænsen. Han har blandt andet været med til røverier i Midt- og Vestjylland.

Politiet kunne i går eftermiddags anholde en rumænsk mand ved den dansk-tyske grænse, efter at dansk politi havde samarbejdet på tværs af politikredse.

Det første røveri fandt sted i SuperBrugsen i Roslev den 6. december, hvor der blev stjålet fire flasker whiskey til 400 kroner stykket, et ukendt antal vodkaflasker, parfume, chokolade og strømper. Det hele havde en samlet værdi af 5000 kroner.

Allerede et kvarter senere var den gal igen. Har var det Daglig Brugsen i Durup, der blev ramt. Her blev der stjålet for 6455 kroner. Heriblandt var der seks flasker Jack Daniels og 33 barberblade.

- Vi havde billeder af indbrudstyvene ud på politiets interne net, og så er der en kollega fra Nordsjælland, der kontakter os, fordi han genkender en af personerne fra en tidligere sag. Det viser sig at være ham, fortæller Lars Mikkelsen, politikommissær hos lokalpolitiet i Skive.

Endnu en sag

Kort efter, at den ene gerningsmand er identificeret kontakter politiet på Lolland-Falster så politiet i Skive. De havde den 18. december haft et lignende tyveri, hvor der blev stjålet 10 flasker Smirnoff Vodka og Jack Daniels flasker.

Det er den identificerede gerningsmand, som blev taget ved grænsen, mens politiet stadig leder efter de andre.