Spritny bymidte i Bording

Bording har fået en helt ny bymidte. Fritidsliv, sammenhold og aktiviteter skal skabe liv i byen.

bording.jpg
Foto: Jens Kolding, TV MIDTVEST

Når købmanden brænder ned og livet i byen brænder ud. Skal der noget til for at genoplive 'patienten'. Ikke desto mindre har de gjort det i Bording.

- Vi er optagede af at skabe nogle byrum, som kan afløse det man før gjorde, når man gik op og ned af handelsgaderne, fortæller Jeanette Ishi Lehn, der er planlægger hos Ikast-Brande Kommune.

I dag blev de mange nye 'byrum' indviet. Fire år er brugt på at forvandle bybilledet fra tomme butikker til steder man har lyst at mødes. Og i dag var der mange, der havde lyst til at mødes til fejringen.

- Man bor jo 2400 mennesker i denne her by - og man kan jo umuligt kende hinanden alle sammen, men der er rigtigt mange man genkender. Og det er med til at give følelsen af tryghed, at man bor et sted, som ikke er tilfældigt, siger Jeanette Ishi Lehn.

Projektet har haft Realdania som hovedsponsor. Intet mindre end 26 millioner kroner er brugt på at genskabe centrum i byen.

- Fordi Bording er en af de der stationsbyer, hvor man har de der udfordringer med, at der ikke er ligeså mange mennesker på hovedgaden. Man har brug for at skabe nogle nye positive billeder af, hvad er det for nogle rammer man kan have for et fællesskab i Bording, fortæller Filantropidirektør i Realdania, Anne Skovbro.

Det har været længe undervejs. For to år siden gik byens borgere byen rundt med klapstole under armene og idéudviklede. I dag kan de se flere af idéerne være virkelighed.

Til dagens indvielse var der både borgmester og minister besøg. For projektet i Bording kan måske bruges andre steder også.

- Det man har fået stablet på benene her, det er rigtig, rigtig godt og det tjener til at være et godt eksempel på hvordan det kan gøres, siger Udlændinge-, Integrations- og Boligminister, Inger Støjberg.

 

2:08