Slagteriarbejdere tvivler på forslag

Tillidsmændenes forslag om at Danish Crowns slagteriarbejdere skal investere i svineproduktionen, skaber splittelse hos de ansatte.

Tillidsmændene i Danish Crown er kommet med et noget usædvanligt forslag. De opfordrer medarbejderne til at gå ned i løn for at sikre arbejdspladser. Slagteriarbejderne skal investere op mod 600 millioner kroner af deres løn i svineproduktion.

Forslaget vækker tvivlsomhed hos slagteriarbejderne i Danish Crown. Flere af de ansatte frygter, at de mister deres job på trods af investeringerne.

- Det er et sats for os alle sammen, siger slagteriarbejder Elin Nørregaard, der arbejder på Danish Crown i Herning.

Alligevel vil hun ikke afvise forslaget.

- Det er aldrig rart at gå ned i løn, men jeg vil jo også godt bevare min arbejdsplads. Nu skal vi bare finde ud af, hvilken måde vi skal gøre det på. Vi bliver jo nødt til lige at tygge lidt på det, siger hun.

Modigt forslag uden garanti

Forslaget garanterer ikke, at de ansatte kan beholde deres arbejdsplads. Derimod garanterer det, at Danish Crown ikke vil lukke nogen slagterier de næste fire år. Formand for NNF, slagterimedarbejdernes fagforening, Steen Hartmann er ikke helt ubekymret, men han mener, at forslaget er et forsøg værd.

- Det er et modigt forslag, som jeg selvfølgelig bakker op om, idet det er skrevet under af alle tillidsfolkene i Danish Crown, siger han.

Siden 2002 er svineproduktionen i gennemsnit faldet med 3,1 % om året. Flere slagterier rundt om i landet er lukket, og Danish Crown kommer med forslaget for at forhindre samme triste skæbne for virksomheden, der har afdelinger Herning, Skjern, Sdr. Felding og Holstebro med omkring 1100 medarbejdere.

Flere svin for at bevare arbejdspladserne

For at bevare arbejdspladserne, skal der produceres flere svin. Men mange landmænd har svært ved selv at skaffe den kapital, de har brug for. Derfor skal slagterimedarbejdernes investeringer bruges til at bygge større svinestalde, så landmændene får plads til flere svin.