Skuffet landdistriktsformand: - Det er på ingen måde tilfredsstillende

I morges var der jubel, men så blev finanslovsforslaget præsenteret.

Steffen Damsgaard er utilfreds med størrelsen på landsbypuljen.
Steffen Damsgaard er utilfreds med størrelsen på landsbypuljen.
Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Det var en glad formand for Landdistrikternes Fællesråd, der i går tog imod nyheden om, at der i det nye finanslovsudspil var blevet afsat 332 millioner kroner årligt til forskønnelse af de danske landsbyer.

Sidenhen er smilet dog stivnet, for da finanslovsforslaget blev præsenteret viste tallet sig at være noget lavere. Der er i stedet tale om en pulje, der skal deles over fire år. I 2019 får landsbyerne 68 millioner kroner til nedrivning og istandsættelse af faldefærdige huse i landsbyer.

- Vi troede for meget på det vi så og hørte, men det ser anderledes ud. Nu er der i stedet tale om en lille reduktion, hvis man kigger på alle de forskellige puljer, der indtil nu har været på byfornyelsesområdet i landsbyerne, fortæller formand Steffen Damsgaard.

Kæmper videre

Landdistrikterne havde inden finanslovsforslaget foreslået, at der minimum skulle afsættes 330 millioner kroner årligt i 10 år til en målrettet landsbyfornyelsesindsats.

- Det er på ingen måde tilfredsstillende. Der er behov for et markant større beløb og et markant løft. Derfor er det her den helt forkerte retning og langt fra det, som havde ønsket os og kæmpet for, slår Steffen Damsgaard fast.

Han er nu klar til at kæmpe for, at der kommer flere penge til landsbypuljen.

- Vi mener ikke, at det er et fremskridt, men derimod et lille tilbageskridt. Det vil vi forholde overfor de forskellige partier, siger han.

I går aftes fortalte Kristian Jensen om, hvordan pengene skal hjælpe landsbyerne. Det kan du læse mere om her:

0:41