Skive storleverandør til nyt landshold

Efter to års pause har Danmark atter fået et udviklingslandshold på kvindesiden, og landstræneren har haft et godt øje til Skive-spillerne.

Håndboldligaklubben Skive fH leverer fem spillere til det nye danske udviklingslandshold, der fra den 29. november til 1. december deltager i en 4-nationers turnering i Danmark.

Danmark har ikke haft et udviklingslandshold - eller B-landshold - siden håndboldforbundet af økonomiske årsager besluttede at lukke holdet i 2011. Men nu skal der altså endnu gang satses på at udvikle de spillere, der står på spring til A-landsholdet.

- Der begynder at være en rigtig stor bredde på damesiden igen, og eftersom både antallet af spillere og niveauet er der, giver det god mening at etablere et udviklingslandshold, siger U20-landstræner Heine Eriksen, der også skal stå i spidsen for det nye landshold.

Med i truppen er blandt andre Skives Jane Schumacher (billedet), der også stadig har chancen for at komme med A-landsholdet til VM i Serbien i december.

Ved 4-nationers turneringen skal udviklingslandsholdet møde A-holdene fra Danmark, Tjekkiet og Spanien.

Her er de midt- og vestjyske spillere på udviklingslandsholdet:

* Ditte Kelså, Skive fH* Line Haugsted, Skive fH* Jane Schumacher, Skive fH* Nadja Jensen, Skive fH* Stine Andersen, Team Tvis Holstebro* Sabine Pedersen, Viborg HK* Stine Bodholt, Skive fH

Eksternt link - se hele truppen her