Skive IK rykker ned

Skive vandt forgæves på udebane over Hobro og rykker ned i 2. division.

AB vandt 4-2 over Lyngby og sikrede sig endnu en sæson i fodboldens 1. division, mens Skive må en række ned.

Oprykkerne til Superligaen var allerede fundet inden sidste runde af 1. division, så fokus mandag var i stedet for på, hvem der ville rykke ned.

Konkurslukkede FC Fyn var den ene nedrykker, mens enten Skive IK eller AB ville blive det andet nedrykkerhold.

Sejr uden betydning

Sorteper landede på Skive, som ellers på udebane vandt 4-3 ude over Hobro.

Desværre for Skive sejrede AB på samme tid med 4-2 over Lyngby. Dermed sluttede både AB og Skive på 37 point, men AB's målscore endte med at være syv bedre end konkurrentens.

Offensivspilleren Bassel Jradi scorede et af målene for AB, da han gjorde det til 2-0. Han spillede afskedskamp for AB. I den kommende sæson tørner han ud for FC Nordsjælland i Superligaen.

Skive har endnu en spinkel chance for at redde sig, men det kommer an på, hvad Dansk Boldspil-Union (DBU) gør i forhold til FC Hjørrings licens.

Hjørring har fundet pengene

For små to uger siden valgte DBU at fratage den nordjyske klub licensen for næste sæson, da Hjørrings budget ikke levede op til DBU's licenskrav.

Det gør de nu ifølge klubbens formand Henrik Sørensen, som dermed regner med, at klubben redder tilværelsen i 1. division.

- DBU's krav var, at egenkapitalen skulle være mindst 25 procent af vores lønudgifter. Via bred opbakning fra sponsorer i hele Vendsyssel er vores egenkapital nu 35 procent af lønudgifterne, så vi er i mål, sagde Henrik Sørensen søndag ifølge nordjyske.dk.

DBU har endnu ikke bekræftet, at Hjørring er reddet. Hvis Hjørring ikke fik styr på økonomien, ville klubben blive tvangsnedrykket til 2. division.

/ritzau/

Se indslag fra Skives kamp her:

02:11 Luk video