Skive efterligner Paris

Skive Kommune har fået 1,4 millioner kroner til et projekt, der skal genanvende byggematerialer. Det skal give flere arbejdspladser. Inspirationen kommer fra Paris.

Det nye projekt  - Rethink Business - går ud på at skabe nye arbejdspladser i Skive Kommune ved at genbruge gamle vinduer, træ og metal.

- Vi mener, at der er en masse afledte arbejdspladser at hente i Rethink Business, fordi det er et område, hvor vi har en række virksomheder med de nødvendige kompetencer, siger projektansvarlig for Rethink Business, Karl Egeriis Krogshede, i en pressemeddelelse.

Projektet er støttet af Region Midtjylland med 1,4 millioner kroner.

Det er tanken, at eksempelvis mursten fra nedrevne boliger skal bruges til at bygge nye huse og veje. Det er tanken, at den proces kan generere nye arbejdspladser i kommunen.

Inspiration fra Paris

Ideen til det nye projekt stammer fra Paris.

Her skal alle byggematerialer fra nedrevne huse genbruges og må ikke forlade byen.

Det er samme strategi, som Skive Kommune nu vil benytte.

Hus giver 160 tons materialer

Ifølge en beregning i pressemeddelelsen vil nedbrydningen af et typisk byhus på 80 kvadratmeter fra 1950'erne give 160 tons materialer.

Af de 160 tons vil de cirka 50 tons være muresten, som kan sælges for tre kroner stykket. Et sådant salg vil give en indkomst på 75.000 kroner.