Skiftedag i Silkeborg Byråd

Silkeborgs tidligere borgmester Hanne Bæk Olsen (S) og folketingsmedlem Karina Due (DF) træder begge ud af byrådet 1. september.

Om præcist en uge kommer der nye ansigter i byrådet i Silkeborg. To byrådsmedlemmer har nemlig bedt om fritagelse og det godkendte byrådet på et møde i aftes. Det skriver Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det ene byrådsmedlem er tidligere borgmester (2010-13), Hanne Bæk Olsen (S). Hun har været medlem af Silkeborg Byråd siden 1998, men trækker sig fra alle poster. Begrundelsen er et ressourcekrævende job. Hanne Bæk Olsen er sektionsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro.

Det andet byrådsmedlem, der trækker sig, er Karina Due fra Dansk Folkeparti. Hun blev i juni valgt ind i Folketinget, og da hun også er medlem af regionsrådet i Region Midtjylland, er arbejdsbyrden blevet for stor.

De kommer ind i stedet

Hanne Bæk Olsens plads i byrådet bliver overtaget af Mustafa Kellegös (S), som de seneste måneder har været midlertidig stedfortræder for Casper Mouritsen (valgt for Socialdemokraterne, nu løsgænger), som har orlov fra byrådet. Fra 1. september er Kim Barslund Nielsen (S) midlertidig stedfortræder for Casper Mouritsen.

Nyt byrådsmedlem for Dansk Folkeparti er Kuno Danielsen.