Skarp kritik af nyt vejnavn i Viborg

SF´er i Viborg Byråd skyder med skarpt efter nyt vejnavn

Søren Gytz Olesen er vred over at vejnavn i Viborg skal ændres
Søren Gytz Olesen er vred over at vejnavn i Viborg skal ændres
Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

SF’eren Søren Gytz Olesen fra Viborg skyder nu med skarpt efter såvel den politiske proces, som kirkens forslag til et nyt vejnavn i centrum af Viborg.

31. oktober bliver et stykke af Randersvej i domkirkebyen døbt om til Hans Tausens Alle`. En begivenhed, der bliver fejret med fuld musik, men som i den grad har fået blodet til at rulle hos Søren Gytz Olesen.

- Hvorfor skal man opkalde et stykke vej efter Hans Tausen. Jeg kunne finde så mange andre kendte personer, man kunne have opkaldt den vej efter, siger SF’eren til TV MIDTVEST.

Populisme

Byrådspolitikeren skyder ved samme lejlighed på Viborg Stift, og på biskop Henrik Stubkjær, som ifølge Søren Gytz Olesen er ophavsmanden til det nye navn.

-  Det er blevet lidt for populistisk efter min smag. Vi ser, at der skal opkaldes øl efter bestemte navne i forbindelse med 500-året for reformationens indførelse. Nu er vi så kommet til 700 meter af Randersvej. Jeg synes det er for meget, siger en vred Søren Gytz Olesen.

Beslutningen om det nye vejnavn er truffet i Viborg Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, og senere konfirmeret af Økonomiudvalget, og borgmester Torsten Nielsen (Kons.), kalder Sørens Gytz Olesen udfald for en "overreaktion".

- Jeg tænkte. Hvad sker der lige der, og synes nok det havde klædt Søren Gytz, at komme med sin kritik i forbindelse med det politiske udvalgsarbejde.

I følge borgmesteren blev det nye vejnavn enstemmigt vedtaget i begge udvalg. Han medgiver dog, at det kan være temmelig upraktisk at døbe en vej om.

Stor begivenhed

- Men et eller andet sted er 500-årig for reformationens indførelse en stor begivenhed for Viborg og for kirken. Derfor synes jeg ændringen til Hans Tausens Alle` er rigtig fint, siger Torsten Nielsen.

Søren Gytz Olsen er knap så begejstret og peger på, at blandt andet på at Viborg Golf Hotel får pålagt en række gener med det nye navn.

- Det står med udgifter til ændring af alle deres markedsføring. Det synes jeg er urimeligt at pålægge en erhvervsvirksomhed, blot fordi kirken har fået en fiks ide`, siger Søren Gytz Olesen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra biskop Henrik Stubkjær til kritikken fra Søren Gytz Olesen.