Silkeborgtræner sigtet for hustruvold

Peter Sørensen, der er cheftræner i superligaklubben Silkeborg IF, er blevet sigtet for vold mod sin tidligere hustru.

Cheftræneren for Silkeborg IF, Peter Sørensen, er blevet sigtet for vold mod sin tidligere hustru. Peter Sørensen erklærer sig uskyldig. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Peter Sørensen har orienteret Silkeborg IF om, at der er rejst sigtelse imod ham for overtrædelse af straffelovens paragraf 244, den såkaldte "milde" voldsparagraf.

Klubben skriver, at han samtidig har oplyst, at han er uskyldig i tiltalen. Det er en sag, der er opstået i kølvandet på en turbulent skilsmisse mellem Peter Sørensen og hans hustru. De to forhold, Peter Sørensen er sigtet i, ligger tilbage til august 2014 og august 2015.

- Det er det sidste, der er tilbage af en byge af anmeldelser fra min tidligere kone. Politiet har vurderet anmeldelserne og afviste dem for to måneder siden. Nu har Statsadvokaten imidlertid set på dem, og det har ført til en sigtelse i to forhold. Det er absurd, og jeg ser frem til at blive renset i retten, siger Peter Sørensen.

Silkeborg IF ser det som en ulykkelig sag mellem Peter Sørensen og hans hustru, der er midt i en skilsmisse. Som Peter Sørensens arbejdsgiver tager Silkeborg IF udgangspunkt i, at ingen er skyldig, indtil skylden er bevist.

- Vold er uacceptabelt under alle former, og det tager vi afstand fra. Nu afventer vi sagens gang ved retten og udfaldet af den, siger Silkeborg IF’s adm. direktør, Kent Madsen.

Ekstra Bladet har fået adgang til sagens akter og kan afsløre flere detaljer om specifikt to episoder.

Den første er fra august 2014, hvor Peter Sørensen ifølge anklagen skubbede til hustruen, der stod med parrets dengang ni måneder gamle datter i favnen, så de faldt bagover i et sofabord, ned på en sofa og videre ned på gulvet.

Efterfølgende trak Sørensen ifølge anklagen kone og barn ind i soveværelset, hvor han kastede dem ned på sengen.

Året efter skal Peter Sørensen ifølge beskrivelsen under en fest i et kolonihavehus i 2015 have taget fat i hustruens arm og trukket i hende, så hun faldt omkuld.

Derefter skal træneren ifølge anklagen have trukket hustruen flere meter hen over grus og fliser.