Sikrer rent drikkevand i ulande

Medarbejderne på Grundfos i Bjerringbro har været med til at sikre, at flere landsbyer i Vietnam og Kenya nu får rent drikkevand.

Grundfoss-flag.jpg

Takket være medarbejderne i Grundfos har flere landsbyer i Vietnam og Kenya nu rent drikkevand. Det sker gennem indsamlinger blandt medarbejderne på arbejdspladsen, og Grundfos går så ind og fordobler beløbet.

Hos pumpefabrikanten Grundfos i Bjerringbro kom idéen fra en menig medarbejder, og den idé var ledelsen hurtigt med på.

Det var Mikael Lundgren, der for fem år siden fik ideen, der nu har hjulpet mange mennesker langt væk Danmark.

- Jeg bliver da glad for, at jeg har været med til at starte noget, som er blevet så stort og har hjulpet mange mennesker, siger Mikael Lundgren, der er montør hos Grundfos.

Han er ikke den eneste, der er glad. I landsbyen An Quol i Vietnam er smilene også store, efter indbyggerne har fået installeret vandpumpe anlæg.

Glæde i Vietnam

- Jeg er meget glad. Jeg havde aldrig drømt om at have så rent vand. I nat var jeg så glad, at jeg ikke kunne sove, siger Chong Ngoc Pham.

Via indsamlingen ved blandt andet arrangementer og konkurrencer kan medarbejderne frivilligt være med til at støtte projektet og dermed sikre, at indbyggere i tredjeverdenslande kan få sat vandpumpeanlæg op.

- Jeg synes, det er en rigtig, rigtig god idé, og jeg synes, at det er en rigtig god måde at hjælpe i den tredje verden, siger Torden Jensen, der er facilitator ved Grundfos og selv har været med til at støtte projektet.

I Bjerringbro har Grundfos 4.500 medarbejdere, og tilslutningen til projektet er stor blandt de ansatte. På verdensplan har virksomheden 19.000 medarbejdere, og de har alle mulighed for at bidrage.

Indtil videre er der blevet indsamlet 1,5 millioner kroner, og det beløb har Grundfos så fordoblet. Pengene er indtil videre blevet brugt på 11 anlæg, som er blevet sat op i Kenya, ligesom der næsten er samlet ind til fem anlæg i Vietnam.