SF-profil genopstiller ikke til regionen

SF'eren Bente Nielsen der har været næstformand i Region Midtjylland genopstiller ikke til regionsrådsvalget.

Den tidligere næstformand for Region Midtjylland SF'eren, Bente Nielsen, genopstiller ikke til det kommende regionsrådsvalg.

På generalforsamlingen lørdag i SF-Silkeborg meddelte  Bente Nielsen, at hun ikke genopstiller ved valget i november.

- I år er det 40 år siden, jeg for første gang var på stemmesedlen og blev valgt ved amtsrådsvalget i marts 1978. Men jeg har besluttet, og meddelt min formand, at jeg ikke længere stiller op. Det er vel ikke at løbe fra pladsen i utide at stoppe efter lige knap 40 år. Og selvfølgelig er jeg stadig i arbejdstøjet resten af året med de poster, jeg besætter, sagde Bente Nielsen til generalforsamlingen.

SF-Silkeborg indstiller Naja Kjær Poulsen som nyt bud på en topkandidat ved det kommende valg til regionsrådet.

- Hun har gennem længere tid fulgt arbejdet i regionsrådet på de indre linjer og er klar til at gå efter en topplacering på SF's liste. Det afgøres ved en urafstemning blandt alle SF-medlemmer i hele regionen i juni måned, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Bente Nielsen var næstformand for regionsrådet indtil midte af indeværende periode. Her kom det frem, at hun på valgnatten havde indgået en aftale med Bent Hansen om, at hun kunne blive næstformand, hvis hun var villig til at trække sig fra posten halvvejs igennem valgperioden for at overlade den til Bent Hansens arvtager hos Socialdemokraterne, Ander Kühnau.