Rotter koster kassen

Rotteplagen på Bording Skole koster Ikast-Brande Kommune i omegnen af 14 millioner kroner.

rotter.jpg

Hvis det er svært at få kommunernes budgetter til at hænge sammen, så er det blevet lidt sværere i Ikast-Brande kommune efter rotter indtog skolen i Bording. Nu har kommunen fået overblik over hvad rotteplagen kommer til at koste, og tallene er nedslående.

Regningen for rotteproblemet på selve skolen lander omkring 12 millioner kroner. Dertil kommer yderligere 2 millioner kroner, der skal bruges på forebyggende arbejde, der kan forhindre, at rotteproblemet udvikler sig igen.

- Det er rigtig ærgerligt, fordi man får reelt set ikke noget for pengene. Men der er ikke noget at gøre ved det, siger Borgmester i Ikast-Brande Carsten Kissmeyer (V).   

Rotteproblemerne skyldes byggesjusk i kloarkerne. Et problem, der strækker sig tilbage til 60'erne og 70'erne, men som kommunen nu arbejder med at udbedre så rotterne ikke igen får overtaget i en kommunal bygning.

Ikast Kommune har over 200.000 m2 bygninger i kommunen. I øjeblikket arbejdes kun på de bygninger kommunen umiddelbart tror er i fare for lignende rotteangreb.