Røver truede sig til cykel med steakkniv men fortrød så

En røver bevæbnet med en steakkniv stak af med en cykel fra en carport i Bording. Selv om røveren senere fortrød, er han nu efterlyst af politiet.

Politiet efterlyser en mand af mellemøstligt udseende i forbindelse med et røveri af en cykel i en carport i Bording. Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser en mand for et røveri af en cykel i et villakvarter i Bording. 

En villaejer på Løvstien i Bording fik sig lørdag morgen omkring klokken halv ti en ubehagelig overraskelse, da han i sin carport opdagede en mand, han ikke kendte. Manden stod og rodede i nogle ting, villaejeren havde stående i carporten. 

- Han råber ham an, hvorefter den ukendte mand trækker sig lidt tilbage. Men anmelder opdager så, at han står med en steakkniv i hånden, fortæller politikommissær fra lokalpolitiet i Herning, Lasse Ivanøe. 

Den overraskede villaejer trak sig ved synet af steakkniven tilbage og tyven, der nu i stedet i juridisk forstand blev til en røver, stak af på en cykel, der tilhører villaejerens søn.  

- Vi sendte en patrulje derud, men kunne ikke umiddelbart opspore manden i kvarteret, siger Lasse Ivanøe. 

Fortrød røveriet

Politiet efterlyser røveren, der beskrives som:

Signalement

*Mand af mellemøstligt udseende 

* 25-28 år.

*Kort, sort hår og iført mørke bukser, sorte kondisko og en kasket med neon påskrift

* Manden talte ifølge politiets signalement et gebrokkent engelsk

- Hvis der er nogen ude i området, der kan have set den her mand cykle rundt, så hører vi meget gerne fra dem på telefon 114, siger Lasse Ivanøe. 

Senere lørdag fik politiet endnu et opkald fra villaejeren i Bording. 

Læs også Kærshovedgård skaber utryghed i lokalområdet

- Han kunne berette, at hans søns cykel nu igen stod i carporten. Noget kan altså tyde på, at røveren har fortrudt, siger Lasse Ivanøe. 

På trods af at cyklen nu er hjemme igen, ser politiet på sagen med alvor. 

- Vi har ikke meget at gå efter konkret lige nu, men vi arbejder med sagen, siger Lasse Ivanøe.   

Udrejsecenter Kærshovedgård ligger ikke langt fra Bording. Det har tidligere været fremme, at beboere omkring udrejseceteret føler sig utrygge, fordi de udviste asylansøgere færdes i grupper lokalområdet.

Midt- og Vestjyllands Politi har i forvejen en særlig tryghedsskabende indsats i gang omkring Kærshovedgård. I forhold til røveriet i Bording, er det også et spor politiet nu vil have arbejdet til bunds. 

- Vi har som sagt ikke noget konkret, at gå efter derude (På Kærshovedgård red.), men det er selvfølgelig noget vi undersøger, siger Lasse Ivanøe.