Robot skal gå i femte klasse

Tobias Ebdrup lider af en kronisk betændelsestilstand i tarmene, så han ofte ikke kan komme i skole. Derfor skal en robot nu være hans stand-in.

tobias_og_robot.jpg
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Vi hører ofte, at teknologien bliver mere og mere udviklet. Og det er en fordel for Tobias Ebdrup fra Ramme. Han går i femte klasse og lider af en kronisk betændelsestilstand i tarmene.

Han er så syg, at han ofte ikke selv kan komme afsted i skole, så i dag var han taget op på skolen for at vise sin nye stand-in. En robot.

Robotten skal være i klasselokalet i stedet for Tobias, så han ikke går glip af det faglige i skolen, og samtidig skal det også give ham et socialt boost.

- Så kan jeg stadig være sammen med mine venner, selvom jeg ikke er i skole, siger Tobias Ebdrup.

Tobias Ebdrup har haft robotten i en uge, og hans mor, Mette, mener, at robotten kommer til at få en stor betydning for Tobias.

- Den kommer til at betyde en verden til forskel. Når man er indlagt hele tiden, og man er fraværende på grund af sygdom, så betyder det alt, at man har det her (robotten, red.), siger Tobias’ mor, Mette Ebdrup.

Også i klasselokalet bliver der taget godt imod den nye Tobias.

- At jeg skal få lov til at opleve at være en del af den fagre nye verden, det er lidt vildt, synes jeg, siger Tobias’ klasselærer, Bodil Morsing.

Robotten er japansk, og Tobias er den anden i Danmark, der har sådan en.

1:51
Tobias Ebdrup viste i dag sin nye robot frem for klassen.