Riis' salg: Ærgerligt for talentudviklingen

Salget af Bjarne Riis' livsværk får konsekvenser for dansk cykelsport, vurderer sportschef.

Klokken 16 blev det afsløret på et pressemøde i London, at Bjarne Riis sælger sit cykelhold til den russiske rigmand Oleg Tinkov. Et salg der kommer til at gå hård ud over de unge danske talenter i Danmark, vurderer Allan Johansen, der er sportchef på det Herning baserede cykelhold Team Trefor-Blue Water.

- Team Saxo-Tinkoff er et flagskib for de unge - en måde at motivere dem på. Derfor mener jeg, at det er ærgerligt, at holdet blir solgt, fortæller sportschefen i forbindelse med Bjarne Riis' salg.

At cykelholdet ikke længere er i danske hænder, kan ifølge Allan Johansen betyde, at skridet til den internationale professionelle cykelverden bliver meget stor og svær for de unge talenter i Danmark. 

Bjarne Riis fortsætter som Team Manager de næste tre år uder ledelse af Oleg Tinkov, men selvom danskeren fortsat er indblandet i det sportslige på holdet er det ikke ensbetydende med at danske talenter står forrest i køen - tvært imod.

- Med Tinkov ved rattet er det nok kun et spørgsmål om tid, før de danske ryttere bliver sluset ud, siger sportschefen.

Inden salget har Team Saxo-Tinkoff blandt andet tegnet kontrak med den unge rytter Michael Valgren Andersen fra Thy, der starter på holdet fra 2014.