Regionsrådsformand: Jeg var nødt til at reagere

Direktør for Region Midtjylland, Jacob Stengaard Madsen, fratræder. Nødvendigt, mener Anders Kühnau.

Anders Kühnau mener, at regionens ansatte og ledelsen har et problem med den interne tillid.
Anders Kühnau mener, at regionens ansatte og ledelsen har et problem med den interne tillid.
Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Samarbejdet mellem ledelsen og medarbejderne i Region Midtjylland er skadet, og det skal der gøres noget ved.

Sådan lyder i dag fra regionsrådsformand Anders Kühnau, efter det sent i går aftes kom ud, at regionsdirektøren Jacob Stengaard Madsen fratræder.

- Vi har taget det skridt, at vi har besluttet, at vi har brug for en ny regionsdirektør, der skal stå i spidsen for at få genskabt det gode samarbejde, som Region Midtjylland har tradition for mellem ledelse og medarbejder, siger han og tilføjer:

- Det har været udfordret, og det har vist sig, at det har været udfordret gennem det sidste år. Det er klart, at regionsdirektøren er meget central i forhold til at få det samarbejde til at fungere.

Jacob Stengaard Madsen fratræder sin stilling.
Jacob Stengaard Madsen fratræder sin stilling.

Nødvendig fratrædelse

Ifølge en pressemeddelelse fra Region Midtjylland, så er det en gensidig beslutning, at Jacob Steengaard Madsen stopper.

Det sker efter et møde i regionens forretningsudvalg, hvor medlemmerne efter en redegørelse for forløbet valgte at kigge mod ham.

- Jeg følte, at i den her situation, hvor det er blevet meget tydeligt for os alle sammen, at vi har nogle udfordringer mellem ledelse og medarbejdere i Region Midtjylland, er jeg nødt til at reagere. Det gjorde jeg ved at indkalde parterne til at møde omkring bordet, og det er klart, at jeg har brug for at vide, at det er den rigtige mand, jeg har i spidsen for det arbejde, siger Anders Kühnau.