Regeringen vil afskaffe værnepligten

Mandag fremlægger regeringen et forslag, der skal gøre en ende på værnepligten. Det kan gå ud over flere kaserner her i landsdelen.

Soldater i aktion.jpg

Sløjfningen af værnepligten er en del af et samlet forsvarsudspil, der skal skabe en besparelse på 2,7 milliarder kroner. Ifølge TV 2's politiske redaktør Henrik Qvortrup skal regeringen mandag middag mødes med partierne bag forsvarsforliget i Forsvarsministeriet.

Afskaffelsen af værnepligten skulle angiveligt skabe en besparelse på en halv milliard, og er en del af det regeringsgrundlag, som regeringen præsenterede ved sin tiltrædelse.

Kan lukke kaserner

Ifølge TV 2 vil afskaffelsen af værnepligten koste arbejdspladser og kasernelukninger. Hvilke kaserner der står for skud vil være til forhandling.

Som værnepligtig kan man i vores landsdel aftjene sin værnepligt i Skive, Holstebro og Karup. Yderligere kan man aftjene værnepligten i Beredskabsstyrelsen i Thisted eller Herning.

Det kan kun lade sig gøre at droppe værnepligten, hvis man ændrer i Grundloven. Derfor taler regeringen i stedet om at "suspendere" den.