Pumper vand i kyllingen

Hård kritik af Rose Poultry - direktøren siger, at virksomheden ikke har noget at skjule

270109_Rose_Poultry.jpg

Fjerkræproducenten Rose Poultry i Vinderup kommer under kraftig beskydning i torsdagens udgave af programmet Operation X på TV2.

Programmet kigger nærmere på produktionen af kyllinge-fileter, som bliver pumpet med vand. Morten Spiegelhauer viser i programmet, at der i tre ud af tre tilfælde er næsten 10 procent mere vand i fileterne end angivet på pakken.

Rose Poultrys direktør Per V. Møller erkender over for TV/Midt-Vest, at det er for dårligt, at der er pumpet for meget vand i fileterne. Men han understreger, at Spiegelhauers kontroltest er omkring et år gamle, og at Fødevarestyrelsen siden har lavet flere test uden at finde noget galt.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at gøre det her så godt som muligt, og man kan være helt tryg ved produktet, siger han.

Direktøren fortæller, at der pumpes vand med marinade i kødet for at tilføre smag. Firmaet har også en "neutral-marineret" filet - altså uden smag. Men den bliver ifølge direktøren tilført vand for at blive mere mør.

Se interview med direktør Per V. Møller